Länsbyggare

Här kommer du få träffa våra länsbyggare

Hos oss på Länsbygg värderar vi inte bara våra projekt och byggnader, utan även de fantastiska människor som utgör vårt team. Våra Länsbyggare är dedikerade och passionerade individer som brinner för att skapa en hållbar framtid och göra skillnad i samhället.

Mats Holst

Hej Mats kan du presentera dig och berätta vad din roll är på Länsbygg?

Jag heter Mats Holst, och jobbar inom Länsbygg på Fastighetsservice. Min roll är att erbjuda bostadsrättsföreningar som vi kan hjälpa med fastighetsskötsel rent ekonomisk och teknisk förvaltning.

Vad var din bakgrund innan du började jobba på Länsbygg?

Jag är utbildad rörmokare men jag har också arbetat med försäljning på en VVS-grossist. Mitt intresse för fastigheter har alltid funnits med mig och jag har alltid haft ledande positioner i styrelserna i fastigheterna där jag har bott privat. Sen har jag landat här på Länsbygg där jag får fortsätta arbeta med mitt intresse för fastigheter varje dag.

Vad gjorde att du valde att börja jobba på Länsbygg?

Det var olika anledningar, men det landade i slutändan i personerna bakom Länsbygg och deras vision för företaget och det otroliga drivet framåt som de visade. De la fram en idé kring deras fastighetsserviceerbjudande och jag hoppade på direkt.

Vad skiljer Länsbygg mot andra aktörer i branschen?

Det är det otroliga drivet att utveckla företaget och medarbetarna som särskiljer Länsbygg. Samt att det är ordning och reda, strukturerat och organiserat på ett bra sätt.

Fredrik Björnfot

Hej Fredrik kan du presentera dig och berätta vad din roll är på Länsbygg? 

Jag heter Fredrik Björnfot och jag jobbar som projektledare på Länsbygg. Min roll är främst försäkringsskador, möten med kunder och utför rapporter. Jag bemannar skadorna och bidrar till allmänt god energi på Länsbygg.

Vad var din bakgrund innan du började jobba på Länsbygg?

Sedan 2004 har jag arbetat som hantverkare och murare, så en bakgrund inom bygg.

Vad gjorde att du valde att börja jobba på Länsbygg?

Det är på grund utav människorna som finns i företaget och känslan att vara eftertraktad och behövd. Så när frågan kom en andra gång så tänkte jag att jag skulle testa hur det skulle kunna vara att arbeta på Länsbygg, och jag har inte ångrat mitt beslut.

Vad skiljer Länsbygg mot andra aktörer i branschen? 

Länsbygg har ett otroligt hållbart tänk och bra balans kring personal och själva byggandet.  Det finns en otroligt bred kompetens i företaget, allt från ledning till hantverkare. De har också ett otroligt charmerande sätt att se på medarbetare.

Hannes Norén

Hej Hannes kan du presentera dig och berätta vad din roll är på Länsbygg?

Jag heter Hannes Norén och arbetar som projektledare här på Länsbygg, där Jag håller i en del större projekt. Jag har också hand om besiktningar och försäkringsskador och kommer ha Boden som område.

Vad var din bakgrund innan du började jobba på Länsbygg?

Jag har tidigare varit projektchef åt YT och platschef på anläggningssidan. Tidigare före det så var jag på byggsidan.

Vad gjorde att du valde att börja jobba på Länsbygg?

Jag har varit runt och jobbat i hela Norrbotten och nu känns det skönt att komma hem och få arbeta lite mer lokalt.

Vad skiljer Länsbygg mot andra aktörer i branschen?

Länsbygg är nischade och har ett bra och utvecklat system mot försäkringsjobb. Utöver det så arbetar företaget strukturerat och organiserat kring sina projekt och har en sund syn kring personalfrågor.

Kristina Öqvist Bucht

Hej Kristina Kan du presentera dig för de som inte känner dig?

Hej! jag heter Kristina Öqvist Bucht och jag arbetar som projektledare på Länsbygg.

Hur skulle du beskriva din roll på Länsbygg?

Min roll handlar mycket om samordning i våra projekt, och främst mot skadeärenden som vi jobbar med. Här handlar det om att få ihop samordningen mellan underentreprenörer som elektriker och VVS, men även dialog, samtal med våra duktiga snickare. Jag har också mycket kundkontakt med försäkringstagaren och går igenom kostnader i uppstarten av ett projekt, jag ser också till att alla materialval blir gjorda för återställning av skada. Sen gör jag även kundavslut när vi är färdiga med ett projekt då jag stämmer av med kunden hur de tycker att arbetet har sköts och vad som har varit bra och om det finns utvecklingsmöjligheter.

Vad var din bakgrund innan du började jobba på Länsbygg?

Innan jag började arbeta på Länsbygg så arbetade jag ungefär 13 år inom retail, sista åren som butikschef. Jag kände att jag hade gett allt och gjort den resan jag kunde inom butiksväsendet och det fanns ingen naturlig utveckling kvar för mig där.

Vad gjorde att du valde att börja jobba på Länsbygg?

Jag var sugen att testa något helt annat. Jag hade hört mycket gott om Länsbygg och att det var ett företag med bra struktur och driv framåt. Men också för att jag ser mig som en ganska händig person och jag tycker själv om att snickra, renovera och bygga så det kändes intressant och kul.

Vad skiljer Länsbygg mot andra aktörer i branschen? 

Svår fråga då jag inte har någon tidigare bakgrund i branschen.  Men det jag tycker är väldigt roligt med att jobba på Länsbygg är att det finns en enorm framtidstro och ett otroligt driv och engagemang. Man vill expandera och inta nya orter och bli rikstäckande, och det känns otroligt roligt att vara med på en sådan resa framåt.

Robin Wikström

Hej Robin kan du presentera dig och berätta vad din roll är på Länsbygg?

Tjenare! Robin Wikström heter jag, 30 årig snickare på Länsbygg. Stolt Länsbyggare.

Hur länge har du arbetat på Länsbygg?

Oj, jag är inne på mitt 13:e år nu på Länsbygg. Jag började arbeta här direkt efter jag var klar med gymnasiet och innan det hade jag praktik och sommarjobb på Länsbygg medan jag fortfarande gick på gymnasiet.

Vad gjorde att du valde att börja jobba på Länsbygg?

Min pappa är chef på byggavdelningen på SSAB och Länsbygg har under lång tid haft avtal med SSAB, på den vägen kom jag i kontakt Länsbygg och kunde få sommarjobb här. Sen har jag trivts så bra att jag har blivit kvar.

Vad skiljer Länsbygg mot andra aktörer i branschen?

Jag har ju inte arbetat på något annat ställe så det är svårt för mig att svara på. Men sedan de nya ägarna tog över Länsbygg så har det blivit flexibelt med jobb och otroligt hög variation på jobben vilket jag verkligen kan uppskatta. I företaget finns det också ett otroligt driv och en vilja att ta sig framåt vilket bidrar till att alla jobbar hårt samtidigt som vi alla har roligt tillsammans.

Kristoffer Älverud

Hej Kristoffer kan du presentera dig för våra följare?

Hej allihopa, jag heter Kristoffer är 32 år gammal och jag arbetar som snickare på Länsbygg.

Hur länge har du arbetat på Länsbygg?

Jag har arbetat på Länsbygg i ganska precis ett år nu.

Vad var din bakgrund innan du började jobba på Länsbygg?

Jag har varit i byggbranschen i nästan 10 år inom måleri och under en kortare period som säljare.

Vad gjorde att du valde att börja jobba på Länsbygg?

Först var det för att många utav mina vänner arbetade på Länsbygg och de sa hela tiden hur bra det var och vilken bra arbetsgivare Länsbygg är. När jag sedan var i ett läge där jag ville göra något nytt inom byggbranschen där jag kunde utvecklas, så såg jag snickare som det naturliga valet, och då var det självklart att det var på Länsbygg jag ville jobba.

Vad skiljer Länsbygg mot andra aktörer i branschen?

Arbetet som snickare på Länsbygg är väldigt varierande vilket jag verkligen värdesätter. Ena dagen kan du stå och renovera en vattenskada och andra dagen kan du bygga en altan. Detta gör att man utvecklas snabbare i sin kunskap och ingen dag är den andra lik. Sen är det genomgående bra kollegor som alla arbetar bra tillsammans, det är roligt att gå till jobbet.

Hur har det första året varit?

Roligt, lärorikt och utvecklande skulle jag säga. Dagarna verkligen flyger fram och man lär sig någonting nytt varje dag.

KARRIÄR

Bli en länsbyggare

Länsbygg är en stabil och trygg arbetsgivare med höga kvalitetskrav. Vi tror att ansvar leder till utveckling, därför investerar vi långsiktigt i våra medarbetare.
Är du redo att bli en länsbyggare?

Besök oss